Orka Holding, YYS alım sürecini şirketimiz KRC Danışmanlık İle başlattı. 10.01.2023

Orka Holding, YYS alım sürecini şirketimiz KRC Danışmanlık İle başlattı.

  • KRC Danışmanlık

Damat Tween ve D'S Damat markalarının yaratıcısı Orka Holding,  “Yetkilendirmiş Yükümlü Sertifikası (YYS)” alan ayrıcalıklı şirketler arasına katılma çalışmalarını KRC Danışmanlık ile başlattı. Orka Holding, sahip olacağı bu uluslararası statü sayesinde ülkemizde gümrük idarelerinde kolaylıklar ve imtiyazlar sağlarken, işlemlerini hızlandırıp, maliyetlerini azaltacak. Statü ile, uluslararası arenada tanınma imkanına sahip olacak, güvenilirliğini kanıtlayacak, küresel rekabetteki gücünü artıracak.

Bilindiği üzere, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ihracat ve ithalatta gümrük işlemlerini kolaylaştırmak için 2013 yılında ülkemizde de uygulamaya koyduğu Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) ya da uluslararası adı ile Authorized Economic Operator (AEO), başta Avrupa Birliği ve ABD olmak üzere dünyada geçerli olan bir sistem. YYS Belgesi sahibi firmalar, yerinde gümrükleme, izinli gönderici, ortak transit, avantajlı transit gibi ayrıcalıklar sağlıyor. Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü,  gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, mali yeterliliğe ve güvenlik standartlarına sahip firmalara veriliyor. YYS Belgesi için başvuran firmalarda güvenilirlik yanında gümrük idaresine benzer bir ortamı sunabilecek yeterli altyapı ve çalışanların varlığı aranıyor. 

YYS alanında ileri uzmanlık düzeyini temsil eden güçlü kadrosu ile dış ticaret şirketlerine YYS/OKS kapsamında mevzuat çerçevesinde en iyi koşullarda ihtiyaç duydukları her türlü desteği sağlayan KRC Danışmanlık, şirketlerin iç kontrol süreçlerini YYS’ye uygun hale getirerek belge alımlarından, statünün risklere karşı korunması ve devamlılığının sağlanmasına, belge sahibi firmaların her yıl almaları zorunlu oldukları eğitimlerin verilmesinden, yıllık faaliyet raporunun düzenlenmesine, mevzuat gereği her 5 yılda bir yapılması gereken belge güncelleme dosyalarının hazırlanmasına kadar tüm hizmetleri başarıyla sağlamaktadır.

KRC GÜMRÜK DENETİM VE DANIŞMANLIK A.Ş.

Tüm Haberler